Mersin'de Fetö'nün 15 Temmuz'da darbe girişimine ilişkin olarak sürdürülen soruşturmada, haklarında 10 yıldan itibaren ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava bulunan, aralarında bulunan dönemin Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ve Özel Kalem Müdürü Hüdaverdi Aydoğdu'da dahil 11'i tutuklu 32 sanık için yarğılama süreci başladı.
Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemes,nde görülen duruşma öncesinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de duruşmanın olduğu katta güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri sadece mahkeme için önceden belirlenen kişilerin geçişine izin verdi.
Duruşmaya basın ve izleyici alınmadı, sanıkların bir kısmıyla beraber avukatlar yer aldı.
Hatay ve Osmaniye cezaevlerinde bulunan Tunçlu Aydoğdu ve bazı belediyelere danışmanlık yaptığı iddia edilen Erkan Karaaslan'ın da aralarında yer aldığı 8 sanık Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle savunmaları alındı.
Mahkeme, diğer ifadeler için duruşmanın yarın devam ettirilmesine karar verdi.
İddianamede Neler Yer Alıyor?
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 Ağustos'ta sürdürülen soruşturma kapsamında aralarında dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal ile Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Özel Kalem Müdürü Hüdaverdi Aydoğdu, Mali İşler Daire Başkanı Tevfik Dinçer, Büyükşehir Belediyesi Personel Şube Müdürü Fuar Kurt, Kültür Daire Başkanı Aşkın Günay, bazı belediyelerde danışmanlık hizmeti verdiği ileri sürülen Erkan Karaaslan, Zabıta Daire Başkanı Yaşar Aksoy'un da yer aldığı 12 kişi tutuklanmış, Başkan Yardımcısı Özgür Sanal'ın itirazı üzerine de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Talip Akgedik tarafından 11'i tutuklu olmak üzere 32 şüphelinin " Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı ortadan kaldırmak, darbe girişiminde bulunmak, Terör örgütüne üye olmak ve terör örgüterine finansman kaynak sağlamak" gibi suçlardan hazırlanmış olan 127 sayfalık iddianame, sanıklar için 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istenmiş olup, bazı sanıkların belediye bütçesini paravan şirketlerle Fetö'ye aktardığı iddia edilmişti.
HALK EKMEK FETÖ'YE Mİ VERİLDİ?
Yine hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklardan Tunçsu için Fetö'nün 2014 yılında bir oteldeki toplantıda yer aldığı, 2015 yılında da Büyükşehir Belediyesi ekmek fabrikasının personel ihalesini daha düşük teklif vermesine rağmen Fetö'ye ait bir firmaya verdiği iddia edilmişti.
İddianemede yine sanığın darbe girişiminde kendisini sözde sıkıyönetim garnizon komutanı olarak tanıtan ve darbe gecesi sonrasında tutuklanan, dönemin Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile telefonda görüşme yaptığı yer aldı.
Diğer yandan tutuklu sanıklardan Özel Kalem Müdürü Aydoğdu'nun özel kalem bütçesi ödeneğini Fetö'ye ait bir firmaya aktarıp araç kiraladığı, eşinin de bu şirket üzerinden avukatlık parası aldığı yer aldı. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de aralarında yer aldığı 50'ye yakın bir belediyeye danışmanlık verdiği iddia edilen tutuklu Erkan Karaaslan'ın da belediye kaynaklarını Fettullahçı Terör Örgütü'ne aktardığı iddia edilmişti.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!